Sidor

söndag 15 november 2015

Flätad julkula - Tutorial

Igår var jag på årets mysigaste pysselträff, självklart pratar jag om High Coast Scraps julpysselträff och då höll jag en föreläsning om hur man skapar en flätad julkula för att ha på ett kort. Här kommer så den skriftliga tuten, originalet har jag hittat genom Pinterest här).Du behöver:
Kortstomme i cardstock - 30x15 cm, bigad på mitten
Mönstrat papper – 14,7x14,7 cm (2 st om du vill ha matchande baksida)
Cardstock i samma färg som kortstommen – 13,5x13,5 cm
Remsor i två olika mönstrade papper – 2 cm breda
Mall (finns längst ner i inlägget att spara ner till sin egen dator och går sedan att skriva ut i valfri storlek, den jag använder är ca 9 cm i diameter).
Övrigt – skärmaskin, sax, tejp/lim, band, bling, god jul-textGör så här:
Sätt fast det mönstrade pappret på kortstommen.
Klipp ut mallen. Använd denna för att rita en lika stor cirkel på baksidan av ditt cardstock, den ska inte vara i centrum utan lite nedanför det. Klipp/skär ut cirkeln och sätt sedan försiktigt fast mallen ”räta mot räta” med cardstocken i hålet.  Gärna med washitejp så inte cardstocken förstörs när du sedan ska ta bort mallen.
Bestäm vilka av dina mönstrade pappersremsor  som ska vara jämna siffror och vilket som är de udda sifforna. Sen fyller du på eftersom med de mönstrade pappren, ett fält i taget, i nummerordning, räta mot räta med mallen. Mittenrutan väljer du själv vilken färg den ska ha.


          
När alla fält är fyllda, klipper du bort de pappersremsor som sticker utanför ditt cardstock. Vänd på steken, ta försiktigt bort mallen och fäst cardstocken på ditt kort. Klipp gärna på frihand ut en rundad halvcirkel som sätts överst på kulan, för att se ut som där tråden man hänger upp kulan i sitter. Sen är det bara att valfritt dekorera, ofta behövs inte så mycket, utan kulan i sig får vara dekoration.


           


Mallen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar