Sidor

måndag 23 januari 2012

Lite väl lugnt här eller...

Ja, det här månaden har det verkligen varit lugnt i pysselväg. Har gjort några grejer till som jag inte visat men min dator har varit på service och nu när jag fått tillbaka den har Photoshop som följde med datorn försvunnit, så jag väntar på svar innan jag lägger upp några dåliga bilder. Sen har jag den här månaden sysslat med Fitnessfighten som är en tävling, men mest för dig själv. För ca 500:- fick jag ett kostupplägg som mycket går ut på att äta det mesta, men inget socker och lite fett. Jag ska äta var tredje timme och sen ska jag träna en timme varje dag under januari månad. Man får ett träningsupplägg med både kondition och styrka och där en övning byts ut varje dag (oftast till en tuffare variant av samma övning).
Det har funkat jättebra med både mat och träning, men det tar sin tid att räkna kalorier, laga mat till rätt tidpunkt och träna på rätt tidpunkt. Så det har som sagt blivit lite tid över för pyssel eftersom jag är så trött på kvällarna av träningen. Innan månaden började fick alla deltagare (tror det var ungefär 900) skicka in bilder (som inte visas offentligt såklart) och mått och sedan har vi mätt igen vid var tionde dag. Mest för vår egen skull, men efter de trettio dagarna skickar man in nya bilder och mått och sedan väljer de som håller i programmet ut tio finalister som har chansen att vinna grejer för 80000:- Finalisterna väljs både utifrån den som tappat mest i kg, procentuellt och den som har mest skillnad på bilderna, och tro mig, även om man inte tappat så mycket i kg så syns det ändå på bilderna. Sen får allmänheten rösta på sin favorit utifrån de före och efterbilder de lägger ut.
Hittills har jag bara tappat två kg, men det är fyra cm på magen och på de bilder jag tagit i förväg för mig själv så syns det skillnad. Det här blev ett ganska långt inlägg men jag gillar verkligen World of Shapes upplägg, även om det fortfarande tar emot mentalt att träna varje dag. Jag mår mycket bättre, utan humörsvängningar och sen att jag sakta men säkert går ner i vikt är ju jättebra. Nä, nu ska jag träna min timme och så blir det förhoppningsvis lite tid över till pyssel för idag när jag var hemma med barnen har jag suttit en stund och det kliar fortfarande i fingrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar